Skladovanie ovocia a zeleniny
Skladovanie ovocia a zeleniny
Ovocie a zeleninu je najvýhodnejšie skladovať v špeciálne pre ovocie a zeleninu stavaných a zariadených skladoch. Koreňová zelenina sa môže uskladniť aj hrobliach.
Väčšinu ovocia je najlepšie skladovať pri teplotách od 0 do 2 oC. Tým sa obmedzuje jeho dýchanie, zamedzuje sa vyparovanie vody,a tým sa zabraňuje hnitiu. Najvýhodnejšia relatívna vlhkosť vzduchu je 80 až 90%. Citrusové plody potrebujú skladovacie teploty 0,5 až 4 oC, pretože pri nižších teplotách začínajú hnednúť.
Komentáre
Prehľad komentárov
Chcel by som Vás pekne poprosiť o Váš názor na spôsob ochrany pri sadení,resp.siatí semien pred škodcami,ktorý používa môj švagor.Pred tým než dá do zeme uhorkové semienka,alebo zasadí paprikovú plantu, do vytvorených otvorov aplikuje ochranný prostriedok DECIS. Mne ako laikovi ( záhradkárovi ) sa to nepozdáva za správne,veď keď dávam do zeme "jed", nemôže to byť pre rast a kvalitu rastlinky užitočné a nezávadné. Veľmi som zvedavý na Váš názor.Ak je môj názor správny,poradte nám ako spraviť ochranu pôdy pred vysádzaním pred škodcami .
Ochrana pred škodcami
(Igor, 4. 10. 2017 10:21)