Choď na obsah Choď na menu
 


jahodové recepty

30. 8. 2009

Jahodové víno - ovocná šťava    
Suroviny :
6 kg jahôd, 2,5 kg cukru, 20 g kyseliny citrónovej, 3 g fosforečnanu amónneho, kvasinková kultúra, voda
Recept :
Pripravuje sa z veľmi rozriedenej šťavy (pri nedostatku ovocia). Rozmiagame jahody a po 24 h ich vylisujeme. Výlisky vylúhujeme vodou a znovu vylisujeme. Šťavy z obidvoch lisovaní zlejeme, rozpustíme v nich cukor a doplníme vodou na 10 l, pridáme kyselinu citrónovú, fosforečnan amónny a zakvasíme čistou kultúrou kvasiniek.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

 

Šťava na zníženie krvného tlaku - ovocná šťava    
Suroviny :
Recept :
Zmixujte 1/2 cukrového melónu s dvoma banánmi, troma jahodami a pridajte aj dve kivi.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Dokáže nahradiť aj jedlo.
Možné komplikácie :

Polievka z jahôd a mäty - ovocné jedlo    
Suroviny :
1 liter čerstvých jahôd, 2 lyžice javorového sirupu, 18 čerstvých mätových listkov, 1/4 litra čerstvej pomarančovej šťavy, 1 liter mrazených jahôd, 2 lyžice strúhaného kokosu.
Recept :
Dajte stranou 4 veľké čerstvé jahody. Ostatné dajte spolu s javorovým sirupom do mixéra, pridajte 10 mätových listov a pomarančovú šťavu. Mixujte, pokiaľ sa všetko nesspojí a potom dajte vychladnúť.Štyri veľké jahody jemne nakrájajte a dajte tiež do chladničky. Mrazené jahody rozmixujte do hustej omáčky.

Poodávajte na širokých miskách a do stredu dajte jahodovú omáčku. Ozdobte jahodovými plátkami a mätovými lístkami a posypte kokosom.

Užívanie :
Pôsobí proti :
Vynikajúci ľahký obed.
Možné komplikácie :

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.