Choď na obsah Choď na menu
 


čerešňový kompót a čerešňová polievka

30. 8. 2009
Čerešňový kompót - ovocné jedlo    
Suroviny :
Nálev : na 1 liter vody odvážime 400 g cukru. Ak sú čerešne veľmi sladké, môžeme na 1 kg cukru pridať 1 kávovú lyžičku kyseliny citrónovej.
Recept :
Umyté čerešne na ukladajte do pohárov po okraj hrdla a zalejte nálevom. Čerešne sa musia sterilizáciou dostatočne prevariť, pričom nehrozí nebezpečenstvo, že zmäknú. Sterilizujeme vo vodnom alebo parnom kúpeli pri teplote 80 až 85 stupňov celzia 20 minút.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :
Čerešňová polievka - ovocné jedlo    
Suroviny :
300 g čerešní, 50 g cukru, 20 g maizény, 80 g mlieka, vodu, škoricu, soľ.
Recept :
Umyté a vykôstkované čerešne dáme variť do vody, do ktorej sme pridali cukor a škoricu. v mlieku rozmiešame maizénu, prilejeme ju do uvarených čerešní a spolu povaríme. hotovú polievku trochu posolíme a rozmixujeme.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.